Headerbild

Kategorier

Toppendag med Fidde

2021-10-13 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

I lördags fick vi fint besök i tennishallen. Den kände tränaren Fredrik "Fidde" Rosengren hade träningsläger med duktiga juniorer från vår klubb och grannklubbarna. Dagen avslutades med en timmes fys med PT Martina Rehn.

Fredrik "Fidde Rosengren" är en världskänd tränare som har varit ute på ATP Touren i nästan 40 år. Han har bl.a tränat de svenska stjärnorna Magnus Norman, Jonas Björkman, Joakim "Pim-Pim" Johansson och Robin Söderling. Han har också tränat flera duktiga spelare från andra länder, tex Mario Ancic, Kyle Edmund och senast Karen Khachanov. Han var Davis Cup kapten 2012-2017. Fidde är 61 år och har beslutat sig för att lämna tourlivet. Han jobbar nu som tränare i Växjö TS.

Förutom juniorer från vår egen klubb så var det juniorer från Hjo, Falköping, Skultorp och Skövde på plats. Vi hade bjudit in duktiga spelare från grannklubbarna också till träningsdagen. Totalt var vi 17 juniorer och 6 tränare inklusive Fidde. Dagen var indelad i 3 träningspass, 2 tennispass á 2 timmar och ett fyspass på ca 1 timme. Fidde stod för teknikträningen på bana 3 och övriga tränare höll i träningen på de andra banorna. På förmiddagspasset fick spelarna träna forehand med Fidde och på eftermiddagen backhand. Alla juniorerna fick 5-7 minuter per pass med Fidde där han studerade och korrigerade slagteknik och fotarbete. Fidde visade stort engagemang och var duktig på att kommunicera med ungdomarna. Det var bra stämning i hallen under dagen och alla var nöjda med träningen. Dagen avslutades med en timmes fysiskträning med den personliga tränaren Martina Rehn. Martina är från Tidaholm och har utbildat sig till licensierad personlig tränare i Australien. Hon tränade spänst och styrka och stod för ett bra pass med många bra övningar.

Fidde kommer från Växjö och har kommit tillbaka dit som tränare efter livet med tennisproffsen på ATPouren. Tanken är att försöka ordna något klubbutbyte med deras juniorer under hösten eller våren. 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in