Headerbild

Kategorier

Elin och Ellen spelar i Sofias Cup

2021-09-16 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

I helgen spelas Sofias Cup i Norrköping. Det är en lagtävling mellan tennisregionerna i Sverige. Elin Siewertz och Ellen Olausson har blivit uttagna att representera vår region.

Sofias Cup är en lagtävling mellan regionerna för flickor 14 eller yngre. Motsvarigheten för pojkar heter Pirres Pokal. Båda tävlingarna spelas i Norrköping 17-19 september. Det är regionskval där de 2 bästa lagen möts i en final. Finalen spelas i Kungliga Tennishallen i Stockholm 12-13 november i samband med Stockholm Open.

Varje regionlag består av 6 spelare och alla spelarna ska spela i varje lagmatch. Det är 4 singlar och 2 dubblar i varje match. Klubbens duktiga 13-åringar Elin Siewertz och Ellen Olausson har spelat bra den senaste tiden och har blivit uttagna i laget. Elin gick till final i utomhus-RM för 14-åringar och Ellen spelade bra i kvartsfinalen mot segraren Vera Ryding. Elin stod också för en stark insats i slutspelet av JSM Race i Båstad. Hon kom 2:a i sin grupp och slutade på 13:e plats av 32 deltagare. 

Region Väst har lottats till grupp A och får möta Stockholm, Göteborg och region Mitt. Det lär bli tuffa matcher och det kommer att bli svårt att vinna gruppen. Vi håller tummarna för att regionens tjejer har en bra helg och spelar sin bästa tennis.

Lottning

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in