Headerbild

Elin Siewertz vidare till Båstad

2021-06-08 i Allmänt

TTK:s duktiga 13-åring Elin Siewertz spelade bra i helgen och vann sina matcher i Regionfinalen av Elite Hotels Next Generation i Trollhättan. Nu är hon klar för Sverigefinalen i Båstad.

4-6 juni spelades Regionfinalen av Elite Hotels Next Generation på 3 orter. 15-årsklasserna spelades i Karlstad, 13-årsklasserna i Trollhättan och 11-åringarna fick tävla i Lidköping. Från TTK deltog 4 spelare, Kajsa Olausson, Elin Siewertz, Ellen Olausson och Ceasar Gustafsson Djerf.

Bäst gick det för vår lilla talang Elin Siewertz som tävlade i Flicksingel 13 A i Trollhättan. 10 spelare var anmälda till klassen som inleddes med gruppspel. Elin hamnade i grupp C tillsammans med 3 andra tjejer. Hon vann gruppen enkelt och släppte bara 1 game på 3 matcher. Hon var klar för finalspelet som också avgjordes i en grupp. I finalerna var det bäst av 5 set som gällde, dvs man var tvungen att vinna 3 set. I första matchen fick hon möta Lisa Pettersson från Bofors TK. Elin spelade mycket bra och släppte inte något game. Resultatet blev alltså 4-0, 4-0, 4-0. I andra matchen stod Filippa Bengtsson från Hjo TK för motståndet. Filippa gjorde en bra match samtidigt som Elin inte spelade riktigt lika bra som mot Lisa. Det var jämnt i matchen men Elin var starkare och vann med siffrorna 4-1, 4-2, 4-2. Elin vann därmed finalgruppen och får nu tävla i Riksfinalen i Båstad 3-8 juli. Stort Grattis Elin! Nu håller vi tummarna för att du lyckas bra i Båstad. Eftersom Lisa vann mot Filippa så är hon också klar för Riksfinalen. De två bästa i varje klass är kvalificerade till finalspelet. 

Ellen Olausson spelade också i klassen FS13 A. Hon blev lottad till grupp B. Hon förlorade en jämn match mot Lisa Pettersson och slutade tvåa i gruppen. Ellen hade hoppats på att komma till finalspelet och var lite besviken efteråt. 

Storasyster Kajsa Olausson tävlade i FS 15 i Karlstad. Hon vann 1 match och förlorade två matcher och slutade 3;a i gruppspelet. Kajsa spelade bra och hade en tuff match mot Liv Kirkfjell från Elsborg. Det blev förlust men Kajsa kan ändå känna sig nöjd med sin insats i helgen. 

Ceasar Gustafsson Djerf spelade i PS11 A i Lidköping. Han hamnade i grupp Söderling B tillsammans med 3 duktiga spelare. Ceasar hade inte tränat så mycket på grus innan tävlingen så det var tufft men han kämpade på och spelade bättre för varje match. Han avslutade med seger mot gruppsegraren Kasper Boylan från Stenungssund. Ceasar slutade trea i gruppen.

Resultat Trollhättan

Resultat Karlstad

Resultat Lidköping

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in