Headerbild

Toppresultat av våra juniorer i Utomhus-RM

2020-08-28 i Allmänt

Utomhus-RM spelades 14-16 augusti på 3 platser i regionen. Våra juniorer lyckades mycket bra. Facit blev 3 RM-titlar och 2 andraplatser.

tomhus-RM spelades 14-16 augusti på 3 olika platser i regionen. Senior och 16-årsklasser spelades i Trollhättan, 14-årsklasser i Lidköping och 12-årsklasser i Karlstad. Våra juniorer levererade fina resultat. Här kommer en liten sammanfattning.

Trollhättan

Damsingel
Vår duktiga 17-åring Sara Hegefeldt visade fin form. Hon vann de 2 första matcherna klart. Först besegrades Elvira Hedlund, Elfsborg och sedan Lisa Grönlund från Lidköping. I finalen stod förstaseedade Cajsa Persson Teiler från Åmål för motståndet. Det blev en tuffare match men Sara var den starkare och vann rättvist med 6-4, 6-4.

Damdubbel
Sara spelade också damdubbel tillsammans med Lisa Grönlund, Lidköping. Det var bara 3 dubbelpar anmälda så det blev poolspel. De vann första matchen enkelt mot Marissa Danielsson (Elfsborg)/ Viktoria Gustafsson Thor (Vårgårda). I andra matchen var det lite jämnare mot Elvira Hedlund / Alexandra Costineanu från Elfsborg. Sara/ Lisa vann med siffrorna med 6-3, 7-5. 

Flicksingel 16
Emilia Siewertz spelade i FS16. Det var 6 flickor som deltog. Klassen inleddes med poolspel och Emilia lottades ihop med 2 Karlstadstjejer. Emilia vann första matchen enkelt mot Ebba Nordenfelt. I andra matchen fick hon kämpa på mer när hon besegrade Emilia Hollman i en 3-setsmatch. I finalen mötte hon Jonna Söderberg från Uddevalla som hade vunnit den andra poolen. Emilia kämpade på bra men Jonna är duktig och var för bra. Emilia förlorade med 0-6, 3-6. 
-
Pojksingel 16
William Johansson fick möta Hugo Kröldrup från Elfsborg. William kämpade på bra men det Hugo var klart bättre och vann matchen med stora siffror.. 
 
Lidköping
I 14-års RM var det bara Kajsa Olausson som deltog från klubben. Hon ställdes mot Liv Kirkfjell från Elfsborg. Det var ganska så jämnt i spelet men Kajsa hade svårt att få med sig game. Det blev förlust med siffrorna 0-6, 3-6. 
-
Karlstad
Flicksingel 12
5 flickor deltog och spelade i en pool. Elin Siewertz slutade 2:a efter att ha vunnit 3 matcher. Det var endast Elina Söderberg från Uddevalla som blev för svår. Elin förlorade med 3-6, 4-6. Ellen Olausson vann en match och slutade 4:a i gruppen.
-
Flickdubbel 12
Elin/ Ellen spelade också tillsammans i FD12. De var överlägsna och vann klassen enkelt. Först besegrades Vänersborgstjejerna Siri Hammar/ Nova Karlsson och i finalen vann de mot Joline Karlsson (Vänersborg)/ Lisa Pettersson (Bofors). 
Sammanfattat så blev det 3 RM titlar och 2 andraplatser så det var riktigt bra spelat av våra juniorer.
-

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in