Headerbild

Kategorier

Våra tjejer ägde i Regionsmästerskapet

2018-09-20 i Allmänt

Årets Regionsmästerskap utomhus spelades 24-26 augusti i Falköping och Vänersborg. Det blev en kanonhelg för TTK med 3 regionmästare och en finalist.

Årets utomhus-RM avgjordes på 2 platser i regionen. 12-åringarna spelade i Vänersborg och 14-, 16- åringar och seniorer spelade i Falköping.

RM Falköping

Vår lilla talang Sara Hegefeldt spelade bra tennis i 16-årsklassen. I FS16 tog hon sig relativt enkelt fram till final genom att besegra Lisa Grönlund från Lidköping och Viktoria Gustafsson Thor från Vårgårda. I finalen mötte hon Filippa Larsson från Elfsborg. Sara och Filippa är jämnstarka och det blev på nytt en tuff match som gick till 3 set. Sara hade bäst fysik och var starkare i det tredje setet. Hon vann matchen med 6-1, 4-6, 6-3. I dubbelklassen spelade Sara tillsammans med Julia Englund från Hjo. De spelade bra och vann sina två matcher enkelt. Sara kan därmed titulera sig regionsmästare i både singel och dubbel.

Alice Nossler vann första matchen i FS14 A men förlorade en tuff match mot Emilia Siewertz från Falköping. Emilia tränar en gång i veckan i Tidaholm och Alice och Emilia spelade bildade dubbelpar i FD14. De spelade riktigt bra tillsammans och tog sig till ända till final. Där blev dock Bella Bergkvist Larsson/ Tilda Larsson för svåra. Bella från Åmål och Tilda, Elfsborg är bara 12 år men tillhör Sverigetoppen i sin åldersklass och är riktigt duktiga.

Andrea Arnstål spelade i FS14 B. Andrea spelade bra och vann sina två matcher klart. Först besegrade hon Emma Örtlund från Karlstad med 6-1, 6-0 och i finalen Tilde Sandberg från Skövde med 6-2, 6-2.

Fanny Olausson spelade också i FS14 B. Hon var inte riktigt återställd från sin förkylning och kunde inte prestera sitt bästa. Hon förlorade mot Tilde.

William Johansson spelade i PS14 A. Det blev förlust i första matchen mot duktige William Elmers från Lidköping.

RM Vänersborg

12-års RM spelades i Vänersborg. Ellen och Kajsa Olausson spelade för TTK i helgen.

Kajsa spelade i A-klassen. Hon vann första matchen mot Filippa Bengtsson från Hjo med 6-3, 6-1. I kvartsfinalen blev Elin Siewertz från Falköping för svår. Kajsa hade precis som storasyster Fanny lite av förkylning kvar i kroppen och hade inte riktigt kraften att kunna utmana Elin på allvar. Elin är bara 10 år men riktigt duktig. Hon tränar precis som storasyster Emilia också i Tidaholm.

I FS12 C spelade Ellen Olausson. Hon är 10 år och duktig för sin ålder och är yngst av systrarna Olausson. Det var endast 3 deltagare i C-klassen så det blev poolspel. Ellen var på spelhumör och gjorde 2 riktigt bra matcher. 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in