Headerbild

Kategorier

Sara kvalificerade sig till Båstad

2018-06-05 i Allmänt

I helgen har regionsfinalen av Elite Hotels Next Generation spelats i Falköping och Mariestad. 7 juniorer från TTK spelade i tävlingen. Sara Hegefeldt vann sin klass FS15 Graf och är klar för Sverigefinalen i Båstad.

Elite Hotels Next Generation är en anrik tävling som har spelats i många år. Den har hetat Next Generation Cup de senaste åren. Den spelades redan på 1970-talet och hette då Kalle Anka Cup.

1-3 juni spelades regionsfinalen av Elite Hotels Next Generation. 11-åringarna tävlade i Falköping och 13- och 15-årsklasserna spelades i Mariestad. Föregående år har det varit kval till regionsfinalen. Vi har arrangerat ett kval de senaste åren men i år har man tagit bort kvalen. De två bästa i varje klass i regionen får spela i Sverigefinalen i Båstad 25-29 juni.

Från TTK deltog 7 juniorer i regionsfinalen. Bäst gick det för vår lilla talang Sara Hegefeldt. Hon spelade i klassen FS15 Graf. Hon var förstaseedad i klassen och infriade förväntningarna. Hon hade för högt tempo för de andra tjejerna och vann sina matcher enkelt. Först besegrade hon Marissa Danielsson från Elfsborg med 6-0, 6-1. Därefter vann hon mot Alexandra Costineanu från Elfsborg med 6-2, 6-2. I finalen mötte hon åter en Elfsborgstjej, Evelina Sandersson. Det blev seger med 6-2, 6-1. Nu väntar Sverigefinalen i Båstad 25-29 juni. Vi hoppas att hon är i toppform vecka 26 och kan vinna några matcher. Filippa Larsson från Elfsborg gör Sara sällskap till Båstad eftersom hon vann den andra klassen, FS15 Navratilova.

Ytterligare 5 juniorer från klubben deltog i Next Generation i Mariestad. Alice Nossler spelade i FS15. Fanny Olausson, Kajsa Olausson och Andrea Arnstål tävlade i FS13 och William Johansson i PS13. Ellen Olausson spelade FS11 i Falköping. 

De gjorde bra insatser mot det tuffa motståndet i regionsfinalen. Andrea vann en match i sin pool mot Elin Andersson från Falköping. Ellen vann också en match mot Alma Kröldrup från Ulricehamn.   

Resultat Mariestad

Resultat Falköping

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in