Headerbild

Kategorier

Bra spel av Sara och Fanny i Junior-RM

2017-08-31 i Allmänt

Sara Hegefeldt och Fanny Olausson spelade riktigt bra i helgen när det var Junior-RM utomhus. Sara vann både singel och dubbelklassen i RM14 och Fanny kom tvåa i RM12.

25-27 augusti spelades RM utomhus. 14-åringarna spelade i Falköping och 12-åringarna i Vänersborg.

RM14 i Falköping

Sara Hegefeldt spelade i FS14 A-klassen. Hon fick möta Marissa Danielsson från Elfsborg Tennis i första matchen. Sara kände att hon var bättre och spelade på säkerhet. Hon vann med 6-1, 6-2. I andra matchen var det Elvira Hedlund, Elfsborg som stod för motståndet. Nu var det tuffare och Sara var tvungen att trycka på slagen mer. Hon servade bra och varierade spelet med lite högre bollar. Siffrorna blev 6-3, 6-4 till Sara. Sara var nu framme i final och fick möta Filippa Larsson, också från Elfsborg. Sara och Filippa spelar ungefär samma spel där de försöker gå på och avgöra bollarna. Sara hade bättre placering på bollarna och var lite säkrare. Hon vann första setet med 6-3 och det andra med 7-6.

Sara spelade också dubbel. Hon bildade par tillsammans med Julia Englund från Hjo som har spelat för Tidaholms TK under utesäsongen. Sara/ Julia spelade inte bra i sin första match mot Caja Persson Teiler/ Emma Fröjd. De förlorade första setet med 3-6. De lyckades ändå vända på matchen och vannn andra set med 6-3 och matchtiebreaket med 10-2. I finalen mötte de Elfsborgstjejerna Evelina Sandersson/ Elvira Hedlund. Det var väldigt jämnt i båda seten men Sara/Julia hade marginalerna på sin sida och vann med 7-6, 7-6.

Sara blev således regionsmästare både i singel och dubbel. Det är många tjejer som är jämna i regionen men om Sara spelar bra så är hon lite starkare än de andra tjejerna. Sara har vuxit till sig det senaste åren och blivit bättre på allt. Hon har en mycket bra forehand och har en helt annan säkerhet nu.

Ytterligare 3 TTK:are deltog i RM14.

Alice Nossler spelade i FS14B och fick möta Victoria Thor från Vårgårda i sin första match. Hon förlorade med 2-6, 4-6. Victoria vann sedan hela klassen.

Otto Smidemark och William Johansson spelade i PS14 B. Otto vann första matchen på w.o. I andra blev det förlust mot Anton Fors, Sandared med 1-6, 1-6. William föll i första matchen mot Anton Lundell från Mariestad med 1-6, 0-6.

RM12 i Vänersborg

Fanny Olausson var den enda Tidaholmaren som spelade i RM12. Hon spelade i FS12 B. Hon mötte Alva Lindblad från Falköping i första matchen. Fanny spelade bra och vann klart med 6-1, 6-2. I semifinalen var det match mot Ebba Svahn från Skövde. Fanny gör på nytt en bra insats och vinner ett lite tuffare match med 7-6, 6-2. I finalen är det också jämnt mot Ellen Lund från Mariestad men Ellen är lite starkare och vinner med 6-4, 6-2. En bra tävling av Fanny som alltså blir tvåa. Fanny har lyft sig i vår och blivit betydligt säkrare i spelet. 

Resultat RM 14

Resultat RM 12

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in