Headerbild

Kategorier

Senior-KM utomhus 2017

2017-08-31 i Allmänt

Årets utomhusklubbmästerskap för seniorerna spelades 18-20 augusti. 12 spelare deltog i 3 klasser. 2 tjejer vann i singelklasserna och 2 rutinerade herrar segrade i dubbelklassen.

12 stycken spelare deltog i klubbmästerskapet. Vi hade hoppats på lite fler deltagare men det var många som var förhindrade av olika anledningar. Det blev ändå en trevlig helg vid utomhusbanorna med en hel del spännande matcher. Eftersom det var små klasser så var det poolspel som gällde.

Klass 1: Herr och damsingel

Vår lovande 14-åring Sara Hegefeldt vann klassen efter att ha besegrat Dennis Olausson och  Thomas Lundeskog. Dennis och Thomas gav henne ändå rejält med motstånd. Thomas kom igång ordentligt i andra set och hade ledning med 4-3 innan Sara kunde vända till seger med 6-1, 6-4.

Klass 2: Damsingel

Vi hade gärna velat ha med några damer i singelklassen men det blev tyvärr inte så. Tre juniorer fick kämpa om titeln. Det var jämnt spel i alla matcherna men Nova Josefsson Osflaten var lite starkare denna helgen. Hon vann först mot Andra Arnstål och sedan mot Fanny Olausson. Nova var illa ute i andra setet mot Andrea och i första mot Fanny men lyckades kämpa sig tillbaka och vinna seten.

Klass 3: Herr och damdubbel

4 dubbelpar deltog i klassen. Tihomir Ring/ Leif Wiklund började svagt på fredagskvällen och förlorade första set med 0-6 mot Thomas och Angelica Lundeskog. De lyckades emellertid vända till seger med 6-1 i andra set. I det avgörande matchtiebreaket var det riktigt jämnt men Tihomir/Leif hade marginalerna på sin sida och vann det med 10-8. På lördagen vann de klart mot Runo och Robert Johansson. På söndagen spelade de sin bästa match när de mötte Sara och Klas Hegefeldt. De spelade taktiskt och lyckades neutralisera Sara på ett bra sätt och vann rättvist med 6-2, 6-3.

Resultat

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in