Headerbild

Kategorier

Alice vidare i Next Generation Cup

2017-06-02 i Allmänt

24-26 maj var det full fart på våra utomhusbanor. Klubben arrangerade Next Generation Cup kval till regionsfinalen i Mariestad. 10 juniorer från TTK deltog. Bäst gick det för Alice Nossler som vann sin pool i FS13 A.

Next Generation Cup är en stor juniortävling som spelas i alla regioner i Sverige. Vi arrangerade det första steget som är kval till regionsfinalen i Mariestad, 2-4 juni. De bästa från regionen får sedan spela i Sverigefinalen i Båstad i slutet av juni.

49 juniorer var anmälda till tävlingen varav 10 från TTK. Det var glädjande att så många ville kvala. Det innebar samtidigt att vi var tvungna att spela i Falköping på torsdagen för att få plats med alla matcherna. Det är 11-, 13- och 15-årsklasser i NG-cup.

William Johansson spelade i PS13 B. Han vann första matchen mot Gustaf Brånfeldt, Mariestad med 6-4, 6-2. I semifinalen blev det förlust mot Rasmus Göransson från Hjo TK med siffrorna 2-6, 2-6. William spelade ändå bra och gav Rasmus en ordentlig match.

Klassen FS13 A var indelad i tre pooler. I den ena poolen spelade Alice Nossler.och inledde tävlingen mycket bra. Hon gjorde det mesta rätt och besegrade Elsa Tellevik från Lidköpings TK med 6-0, 6-2. På fredagseftermiddagen spelade hon inte lika bra som på förmiddagen. Hon mötte Sally Himmer från Skövde och förlorade en jämn match med 4-6, 4-6. Det räckte ändå till seger i poolen eftersom Elsa vann mot Sally. Alice hade bäst gamedifferens. Hon är därmed klar för regionsfinalen i Mariestad.

Övriga TTK:are kämpade bra men det blev inga segrar. Nova och Julia var nära i FS15 men föll i det avgörande matchtiebreaket.

Sara Hegefeldt behövde inte kvala. Hon är direktkvalificerad till finalspelet.

Resultat

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in