Headerbild

Adin och Nova spelade RM-kval

2016-03-17 i Allmänt

I helgen var det full fart i tennishallen. Då spelades RM-kvalet för 14-åringar. Adin Murguz och Nova Josefsson Osflaten från TTK deltog. De vann inga matcher men gjorde ändå en bra insats.

RM-kvalet för 14-åringar spelades på två platser i regionen.Vi arrangerade kval för zon öst och syd och Trollhättan för zon väst och norr. Det var endast singelklasser i kvalet. De som är anmälda till dubblarna behöver inte kvala utan går direkt till RM-slutspelet i Skövde 18-20 mars. I Tidaholm spelade 18 juniorer. Det var poolspel som gällde. På lördagen var det kvalpooler. Segrarna i dessa möttes på söndagen i en finalpool. De två bästa i finalpoolen gick vidare till RM-slutspelet.

Pojksingel 14

9 pojkar var indelade i 3 pooler. I pool 2 spelade Adin Murguz från TTK. I första matchen mötte han Axel Eriksson från Dalsjöfors. Adin kämpade bra men Axel var för stark och vann enkelt med 6-0, 6-0. I Adins andra match mot Carl Böös från Alingsås var det betydligt jämnare i spelet. Adin spelade bra och var med i många games. Carl var dock lite starkare och jämnare och vann de flesta gamen. Matchen slutade 6-2, 6-0. Trots förlusterna så var det ändå en bra insats av Adin. Adin har gått framåt men behöver bli lite jämnare i spelet för att kunna vinna matcher.

Finalpoolen på söndagen vanns av Axel Eriksson. Tvåa kom Albin Hermansson från Alingsås. De är således vidare till RM-slutspelet i Skövde.

 

Flicksingel 14

Nova Josefsson Osflaten (640x427)


10 flickor var anmälda till klassen som också var indelad i 3 pooler. Tyvärr kom inte vår egna talang Sara Hegefeldt till spel. Hon åkte på influensan för några veckor sedan och missade både Hökensåsspelen och RM-kvalet. Istället stod hoppet till Nova Josefsson Osflaten. Nova hade lottats till pool 1 och mötte Rebecca Nyman från Vårgårda i första matchen. Det var en mycket jämn match med många bra bollar. Nova fick en bra start och tog ledningen i första setet. Rebecca kämpade på bra och lyckades komma tillbaka och avsluta setet starkt. Hon vann det med 6-4. Andra setet var också jämnt men Rebecca var lite säkrare och vann det med 6-3. I andra matchen fick Nova möta Filippa Larsson från Elfsborg. Nova kom inte riktigt upp i samma klass som i första matchen och det blev förlust med 3-6, 0-6.

Rebecca kvalificerade sig till slutspelet på söndagen. Där väntade Evelina Sandersson och Elvira Hedlund från Elfsborg. Elvira hade marginalerna på sin sida och besegrade både Rebecca och Evelina efter två stentuffa matchtiebreak. Evelina vann stort mot Rebecca och Boråstjejerna är klara för slutspel.

Resultat

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in