Headerbild

Kategorier

Första segern på tolv år för TTK i veteranutbytet

2014-10-06 i Allmänt

Lördag 4 oktober spelades veteranutbyte nr.129 i Tidaholm. Äntligen blev det seger för TTK:arna. Det var 12 år sedan sist och det känns verkligen bra att vi kunde vinna efter så många år.

Tre gånger per år arrangeras ett veteranutbyte mellan Tidaholm, Falköping och Skultorp. Skultorp står som värd i januari, Falköping i juni och Tidaholm i september/ oktober. Utbytena har hållit på sedan början av 1970-talet så det är en anrik tävling som spelas.

Det är 6 dubbelpar från varje förening som deltar, fyra manliga och två kvinnliga par. Lagen är rangordnade och man möter motsvarande lag från de andra föreningarna. Totalt spelas det 18 matcher under dagen. Matcherna är tidsbegränsade till 50 minuter. Ett vunnet set ger 2 poäng och man får 1 poäng om man leder setet. Dock måste 3 games vara spelade för att få poäng.

I tävlingen i lördags var det många jämna matcher. Våra damer var som vanligt starka och tog 15 poäng. Allt avgjordes i sista omgången mot Falköping där våra dubbelpar spelade bra och vi fick med oss tillräckligt med poäng för att passera Skultorp. När allt var över hade Tidaholm skrapat ihop 25 poäng, Skultorp 22 poäng och Falköping slutade på 15 poäng.

Vi var naturligtvis jättenöjda med segern. Vi har inte vunnit så många utbyten genom åren. Sist var det utomhus i Tidaholm 2002. Det har ofta varit jämnt mellan Falköping och Skultorp och vi klart efter. De senaste åren har vi emellertid kommit tvåa några gånger. Vi får hoppas att det inte tar 12 år till nästa seger utan att det är ett trendbrott och vi kan vinna en del utbyten framöver.

I det segrande laget spelade Thomas Lundeskog, Kent Faxe, Louise Holmvik, Per Svensson, Jan Stenberg, Petra Carlsson, Maria Wänerstig, Anne Salker, Roger Andersson, Magnus Larsson, Bosse Carlsson och Jan Persson.

 

 

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in