Headerbild

Kategorier

Tre segrar för Hugo

2013-09-24 i Allmänt

Hugo Nossler har tävlat flitigt de senaste veckorna och har gjort fina resultat. Han vann singelklassen i Mark, kom till semifinal i Mariestad och gick till final i Alingsås. Han vann också dubbelklassen i Mariestad och Alingsås tillsammans med Carl Gusta

Dunlop Mark Open 28/8-1/9

Detta var sista utomhustävlingen för denna säsongen. Hugo spelade i Pojksingel 12. Det var många deltagare i klassen och det var poolspel som gällde.

Hugo vann de tre matcherna i  sin pool enkelt utan att tappa ett enda game.

I slutspelet fick han möta Ludvig Ahnberg från Uddevalla och vann en tuff match med 6-3, 6-2.

I semifinalen ställdes Hugo mot Nikolai Töråsen från Mark. Hugo fick en dålig start på matchen. Han förlorade första setet med 3-6 och låg under med 0-3 i andra. Då tog han 6 raka games efter att höjt tempot i slagen. I det avgörande matchtiebreaket hamnade han i underläge med 4-8 men lyckades vända igen till seger med 11-9. Det var starkt att komma igen 2 gånger i matchen och roligt att få besegra Nikolai för första gången.

I finalen spelade Hugo mot klubbkompisen Carl Gustafsson från Falköping. Han spelade bra och vann matchen med 6-1, 6-1.

Resultat Dunlop Mark Open

 

Norlanders Cup (Mariestad) 13/9-15/9

Hugo spelade sin första inomhustävling i Mariestad i mitten av september. Han spelade både singel och dubbel.

Pojksingel 12 

Hugo vann sina 2 första matcher enkelt. Först besegrade han Albert Ryding, Lidköpings TK med 6-0, 6-0 och sedan Samuel Eliasson från Hammarö TK med 6-0, 6-1.

I semifinalen fick han åter möta sin klubbkompis och dubbelpartner Carl Gustafsson. Denna gången spelade Carl betydligt bättre än i Mark samtidigt som Hugo gjorde lite för många enkla misstag. Det var ändå en jämn och bra match som Carl vann med 6-3, 6-4. Carl vann sedan finalen mot Hannes Eriksson från Kristinehamns TK med 6-4, 6-4.

 

Pojkdubbel 12

Hugo och Carl är duktiga i dubbel och vann klassen relativt enkelt. Först besegrade de Simon och Isak Almgren från Torslanda med 6-2, 6-1. I finalen vann de mot Hannes Eriksson (Kristinehamn)/ Alfred Hagejärd (Mariestad) med 6-2, 6-2.

Resultat Norlanders Cup

 

Pelaro Billeasing Open (Alingsås) 18/9-22/9

I helgen har Hugo tävlat i Pelaro Billeasing Open i Alingsås. Han har återigen spelat i två klasser, PS12 och PD12 tillsammans med Carl.

Pojksingel 12

I år var det ett starkt startfält i PS12 med många duktiga spelare från Göteborg. Det var en stor klass med hela 36 spelare.

Hugo vann enkelt mot Albert Ryding från Lidköping i första omgången med 6-0, 6-0. Den andra matchen gick också snabbt. Det blev seger med 6-2, 6-1 mot Nils Hammarsten från Kungsbacka.

I kvartsfinalen stod Ludvig Ahnberg från Uddevalla för motståndet som han mötte i Mark för några veckor sedan. Hugo fick kämpa ordentligt men var lite starkare än Ludvig och vann med 6-3, 6-2.

I semifinalen spelade Hugo mot Erik Von Der Lancken från Partille. Erik är ett år yngre än Hugo och tillhör sverigetoppen bland 11-åringarna. Matchen var mycket jämn och spännande där Hugo var lite starkare i de avgörande lägena. Han vann första set med 7-6 och det andra med 6-4.

I finalen fick Hugo möta John Hallquist Lithén från GLTK. John är duktig och är rankad bland de tjugo bästa 12-åringarna i Sverige. Han blev för svår för Hugo som förlorade med 3-6, 0-6.

 

Pojkdubbel 12

Det var 10 par anmälda till dubbeln. Carl och Hugo visade sin klass i tävlingen.De vann de tre första matcherna utan att tappa ett enda game.

I finalen mötte de August Gustafsson (GLTK)/ Lukas Ramér Olofsson (Alingsås). De bjöd på lite motstånd. Det blev seger för Carl/Hugo med 6-3, 6-2.

Resultat Pelaro Billeasing Open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in