Headerbild

Kategorier

Hilda segrade i RM-kvalet

2013-08-19 i Allmänt

I lördags spelades RM-kvalet för 14-åringar i Tidaholm. Hilda Lundstedt från Hjo TK vann FS14 och Oskar Jonsson från Lidköpings TK segrade i PS14.

Regionen med Västergötland, Värmland och Bohuslän-Dalsland är indelad i fyra zoner. Tidaholms TK tillhör den östra zonen som ungefär motsvarar gamla Skaraborgs län. I helgen har det varit zonkval till Regionsmästerskapet (RM) på flera platser i regionen.  De 2 bästa i varje klass går vidare till huvudtävlingen av RM som spelas nästa helg. Tidaholms TK stod som arrangör för 14-årsklasserna i den östra zonen.

Flicksingel 14

Det var 4 deltagare anmälda till FS14, tre Mariestadstjejer och en Hilda Lundstedt från Hjo. Hilda har tränat i Tidaholm en gång i veckan de senaste åren.

Hilda vann sin semifinal ganska så enkelt mot Sandra Erlandsson med 6-1, 6-2.

Den andra semifinalen spelades mellan Emma Jansson och Julia Nilsson. Det blev en jämn och spännande match. Julia vann första setet med 6-3 och Emma tog det andra med 6-3. I tredje setet var det mycket jämnt. Emma hade flera chanser att utjämna till 4-4 men Julia hade marginalerna på sin sida och vann med 6-3.

Finalen spelades således mellan Hilda och Julia. De är jämnstarka och det brukar bli tuffa matcher när de möts. Hilda började bäst och vann första setet enkelt med 6-1. Andra set såg också ut att gå snabbt. Hilda ledde med 5-2 och 40-15 och alla trodde att det var klart. Julia lyckades dock komma igen och vinna gamet och även det andra setet med 7-6. I tredje set var dock Hilda starkare och vann med 6-2. Både Hilda och Julia är dock vidare till RM finalen nästa helg.

Pojksingel 14

PS14 klassen bestod av tre Lidköpingskillar.  Eftersom det bara var tre deltagare så var det poolspel som gällde. De ville gärna spela i Lidköping och fick tillåtelse av oss att spela där.

Den första matchen var den jämnaste. Eric Granath vann mot Erik Franzén med siffrorna 6-3, 6-4.

Den andra poolmatchen spelades mellan Eric Granath och Oskar Jonsson. Oskar vann med 6-1, 6-2.

Den sista matchen vann Oskar  över Erik Franzén med 6-0, 6-1.

Oskar och Eric Granath är klara för finalspel nästa helg.

Resultat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in