Headerbild

Kategorier

Kanonläger i Gamla Köpstad

2013-05-13 i Allmänt

Torsdag 2 maj åkte förväntansfulla juniorer, ledare och föräldrar till Gamla Köpstad utanför Varberg för ett träningsläger. Nytt för i år var att vi åkte tillsammans med Hjo TK. Träningen skedde i Falkenberg på fredagen och lördagen. På söndagen verkade a

Torsdag 2 maj kl. 16:00 samlades ca 30 juniorer, ledare och föräldrar från TTK och Hjo TK utanför tennishallen. Det var dags för avfärd till Tidaholms Sommargård i Gamla Köpstad, ca 7 km söder om Varberg. På torsdagen handlade det främst om att ta sig ner till sommargården, lära känna varandra mellan klubbarna och komma i säng tidigt för att orka med träningen.

På fredagen var det träning. Vi åkte några mil söderut till Falkenbergs TK. De har 6 fina banor som ligger vid Skrea Strand i södra Falkenberg. Vi tränade 9-11 och 13-15 samt körde ett ordentligt fyspass kl. 16. På eftermiddagen kom det ner 8 nya juniorer som skulle vara med på lägret. De hade haft nationella prov och fick inte ledigt på fredagsförmiddagen. De tränade istället mellan 15-18. Fredagskvällen avslutades på ett trevligt sätt med att olika lag tävlade mot varandra i en musikfrågesport där det gällde att gissa rätt låt och artist.

På lördagen fortsatte träningen. 26 juniorer kämpade på ordentlig mellan 9-11 och 13-15. På det sista passet var det matchspel som gällde. Juniorerna blev indelade i två lag och det gällde att samla poäng till sitt lag. Träningen avslutades som på fredagen med ett fyspass. Många juniorer var nu ordentligt trötta efter 2 dagars hård träning. Som belöning för bra kämpatakter på tennisbanan var det godiskväll. Vi stannade på hemvägen och köpte godis och åkte till glassbaren Tre Toppar och smaskade i oss en god glass. På lördagskvällen fortsatte vi med sociala aktiviteter såsom brännboll, femkamp och prisutdelning i de olika tävlingarna under lägret.

På söndagen var det ingen träning. Efter frukost och att ha städat av sommargården ordentligt så satte vi oss i bilarna för hemresa mot Tidaholm och Hjo. Några bilar tog vägen till Ullared på hemvägen.

Sammanfattningsvis så var det ett riktigt bra läger. Juniorerna, ledarna och föräldrarna verkade mycket nöjda med lägret. Det blev en fullträff att Hjo TK följde med på lägret. Förhoppningsvis kan vi åka tillsammans nästa år också. 

 

 

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in