Headerbild

Kategorier

Hugo till semifinal i Varbergs knattecup

2011-01-27 i Allmänt

Hugo Nossler har spelat i knattecupen i Varberg de senaste helgerna. Han vann sin pool första helgen efter bra spel och kvalificerade sig till slutspelet 22-23 januari. Där vann han först kvartfinalen och förlorade sedan i semifinalen.

Hugo tävlade i klassen PS10 som hade lockat 35 förväntansfulla knattar. De delades in i 8 pooler. Hugo hamnade i en pool med 4 deltagare. Han fick spela sina 3 poolspelsmatcher fredag 14 januari.

I första matchen fick han möta Vilgot Månsson, Varbergs TK. Vilgot var nybörjare och Hugo vann enkelt med 6-3,6-2.

Andra matchen spelade Hugo mot Nils Hammarsten, Kungsbacka TK. Där fick Hugo betydligt bättre motstånd. Hugo vann matchen med 6-3, 6-2 men matchen var jämnare än siffrorna visade.

I den tredje och sista poolspelsmatchen mötte Hugo Sebastian Lind från Fair Play TK. Sebastian hade också vunnit sina matcher och det var således dags för poolfinal. Det blev en  mycket välspelad match där Hugo var något jämnare och hade lite mer tryck i slagen. Han vann även denna match med 6-3, 6-2 och kvalificerade sig för slutspelet nästkommande helg.

Lördag 22 januari var det dags för kvartsfinal för Hugo. Han mötte Olle Sonesson Lidholt från Fair Play TK i Malmö. Det blev en hård match som länge var oviss. Hugo var aningen stabilare och starkare i sitt spel och kunde vinna med 6-3, 6-4.

I semifinalen som spelades på söndagen väntade Isak Munther, Särö LTK. Isak var bollsäker och väldigt snabb. Hugo spelade bra med ordentligt  tryck i slagen men lyckades inte slå igenom den snabbe Isak. Det blev många jämna games men Isak vann matchen klart med 6-0,6-2.

Sammanfattat var det en mycket bra genomförd tävling av Hugo. Han har utvecklats starkt de senaste månaderna och har blivit jämnare och stabilare i sitt spel. Det ser lovande ut för Hugo som ser fram emot spel i Troja Cup i Lidköping kommande helg.

Resultat poolspel

Resultat huvudklass

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in