Headerbild

Kategorier

Hugo Nossler nära final i Casio Cup

2011-01-09 i Allmänt

Hugo Nossler tävlade i Casio Cup i Falköping efter nyår. Han spelade bra i hela tävlingen men hade inte riktigt marginalerna med sig. Efter att ha vunnit de 2 första matcherna i sin grupp blev det en knapp förlust i den tredje och avgörande matchen.

Hugo spelade i klassen PS10 som hade lockat 8 pojkar. De delades in i 2 grupper.

Nossler inledde gruppspelet mot Andreas Christensen från Falköpings TK. Hugo spelade bra tennis och vann med 6-2, 7-5.

I nästa match fick Hugo möta ännu en Falköpingskille, Hugo Conradsson. Motståndet var nu betydligt bättre. I första set spelade Nossler riktigt bra med tunga grundslag och många bra förstaservar. Han vann setet med 6-3. I andra set jämnade det till sig , men Nossler kunde hålla undan och vinna i tiebreak.

I sista gruppspelsmatchen ställdes Hugo mot Marcus Johansson från Skultorps TK som han förlorat mot i Billys Cup i november. Marcus hade också vunnit sina två första matcher och det blev en direkt avgörande match om vem som skulle vinna gruppen och gå till final. Hugo började bäst. Med tunga grundslag satte han press på Marcus och vann första set 6-3. I andra blev Hugo lite passivare och det jämnade till sig. Marcus vann det med 7-6. Matchtiebreaket blev en riktig rysare som Hugo tyvärr förlorade med 10-12 och därmed ingen final.

Sammanfattningsvis var det tre riktigt bra matcher från Hugos sida. Det ser lovande ut för Hugo som tävlar i Varberg om några veckor.