Headerbild

Kategorier

Hugo Nossler nådde semifinal i Tomtecupen

2011-01-08 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Tennisklubbens nioåring Hugo Nossler tävlade i Tomtecupen i Skövde 26-27 december. Han spelade i klassen PS10 där det var poollottning. Hugo spelade bra och vann 2 av 3 matcher i poolen. Det räckte för avancemang till slutspel där Hugo var framlottad dire

Tomtecupen, som Skövde TF arrangerar, är en stor juniortävling som spelas varje år mellan jul och nyår. I Hugos klass, pojksingel 10, var det 26 deltagare anmälda. De delades in i 7 pooler. Hugo hamnade i pool 3 tillsammans med 3 andra killar.

Hugo spelade mot Arvid Eriksson, Skövde TF i sin första match. Det blev en spännande match med bra spel. Hugo vann första set med 6-3 och förlorade andra med samma siffror. I det avgörande matchtiebreaket hade Hugo marginalerna på sin sida och vann det med 11-9.

Nästa match var mot Nils Brunér från Hjo TK. Hugo kom inte igång i det första setet och förlorade det med 6-3. Han spelade upp sig i andra och vann med 6-3. Tyvärr förlorade Hugo matchtiebreaket med 6-10 och därmed också matchen.

I tredje och sista matchen i poolen mötte Hugo Alfred Hagejärd, Mariestads TK. Hugo spelade stabilt och bra och vann med 6-4, 6-2.

När poolen var färdigspelad hade Hugo och Arvid vunnit 2 matcher var. Inbördes möte fick avgöra. Hugo blev då segrare eftersom han slagit Arvid i poolspelet och gick till slutspel.

Det var som tidigare sagts 7 grupper i PS10. Det innebar att 6 poolsegrare fick spela kvartsfinal och en segrare blev direkt framflyttad till semifinal. Det var Hugo. I semifinalen fick Hugo möta Rikard Rååd från Kristinehamns TK. Hugo kämpade tappert men hade inte mycket att sätta emot. Rikard var ett par klasser bättre än Hugo och vann med 6-0, 6-0. Rikard spelade mycket fin tennis och tappade endast 2 game i hela turneringen.

 

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in