Headerbild

Kategorier

Så gick det i vårens padelserie

2023-08-26 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Vårens padelserie, Marbodal Padel Tour 7, startade vecka 8 och skulle ha avslutats vecka 19. Av olika anledningar blev det försenat och det dröjde ända tills 10 juli innan sista matchen var färdigspelad. Totalt deltog 52 spelare i 3 herrklasser och 1 damklass.

Herrar 1


Klassen Herrar 1 spelades som en Americano med 12 spelare. Det innebar att alla fick spela 11 matcher med en ny medspelare i varje match. Det var mycket jämnt i klassen som inte avgjordes förrän i sista omgången. Magnus Svensson var länge i ledningen men i slutet såg det ut som att Fredrik Nossler eller Mikael Nyström skulle vinna klassen. Peter Samuelsson ville dock annat. Han var stark i slutet och vann sina sista matcher med stora siffror. Peter slutade på 69,38 poäng. Det var endast 0,43 poäng för Fredrik Nossler. Mikael Nyström blev trea med 62,8 poäng.
Tabell

Herrar 2


5 lag deltog i klassen som var dubbelrondig, dvs man spelade 2 matcher mot varje dubbelpar. Syskonen Jesper och Martin Lundberg spelade bra och vann alla sina matcher. De slutade på 62 poäng och utmanades främst av Emil Andersson/ Emil Skog som fick 60 poäng. Magnus Fagerberg/ Oscar Adamsson tog tredjeplatsen med 30 inspelade poäng.
Tabell

Herrar 3


Klassen Herrar 3 var precis som Herrar 2 dubbelrondig med 5 lag. Det blev ett spännande avslut på serien där 3 lag hade chans på serieseger. Daniel Willman/ Jesper Gustafsson vann en tuff match mot Christian Mauritzson/ Hampus Johansson med 2-1 i set och blev därmed etta i klassen. De slutade på 54 poäng. Per Svensson/ Adin Murguz spelade bra i slutet på serien och kom på andraplats med 51 poäng. Det ska sägas att Per spelade tillsammans med Nathalie Svensson i näst sista matchen och Maria Wänerstig i den sista. Herrar 3 avgjordes inte förrän i juli och Adin hade då åkt på semester till Bosnien.
Christian Mauritzson/ Hampus Johansson blev trea på 48 poäng.
Tabell

Damer


9 dubbelpar spelade i damklassen som var enkelrondig. Här var det också ett syskonpar som segrade. Karolina och Nathalie Svensson spelade stabilt och var lite starkare än de andra paren. De vann alla sina matcher med 2-0 i set och fick således 48 poäng. Det var 7 poäng mer än tvåorna Jenny Nossler/ Sofia Gustafsson. Stina Svensson/ Therese Thurén fick 33 poäng och knep tredjeplatsen 1 poäng före Linn Bergström/ Erica Pettersson.
Tabell

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in