Headerbild

Info om utomhusträningen 2011

Hej alla tennisungdomar!

 

Äntligen är det dags för utomhustennis. Träningen håller på fram till midsommar samt några veckor i augusti. Under utomhussäsongen trycker vi extra på uppvärmning och efterträning.

 

Allmänt

Kom i god tid till träningen. Vi ser gärna att du byter om i klubbstugan samt att du duschar där efter träningen. Detta för att lära känna dina träningskompisar bättre. Du skall vara ombytt och klar för uppvärmning senast 10 minuter innan träningen startar. Tränaren kommer att gå igenom en uppvärmningsrutin som sedan skall göras inför varje träning. Glöm inte att ta med vattenflaska. Efter träningen blir det fysisk träning ca 10 minuter. Vid regn spelar vi inomhus. Det är således alltid träning. Banorna tål lite regn så det kan vara aktuellt med utomhusspel om det bara kommit en liten regnskur. Kontakta tränaren om du är osäker.

Försök att koncentrera dig ordentligt på träningen. Du skall inte prata så mycket med dina träningskompisar under övningarna. Du utvecklas betydligt snabbare om du lyssnar på tränaren och försöker tänka på vad han säger.

Spela mycket utanför ordinarie träning också. Det kommer att göra susen för din tennis. Ring dina träningskompisar och boka tid. När det blir sommarlov har du mycket tid över.

 

Utomhuskort 

I träningsavgiften ingår ett utomhuskort. Med det kan du spela gratis hur mycket du vill hela sommaren. Du kommer inte att få ett kort i handen utan en lista med alla som har kort sitter vid tidsbokningsschemat på klubbstugan. När du vill spela skriver du ditt samt din medspelares nummer på schemat (t.ex. 122-143). Det är tillåtet för föräldrar som vill träna sina barn att spela på barnets kort. 

 

Planering 

ons 11/5 - tis 21/6       Träning

lör 4/6 och lör 11/6      Matcher på tid

ons 22/6                     Sommaravslutning

tors 23/6 - sön 7/8       Sommaruppehåll

mån 8/8 - fre 19/8       Träning

fre 19/8 - sön 21/8       Klubbmästerskap

 

Matcher på tid

Lördag 4/6 och lördag 11/6 är det matchspel. Du kommer att få spela matcher på tid mot dina träningskompisar. Det är lärorikt och roligt att spela match. Mer info och vilken tid som gäller för dig meddelas av tränarna.

 

Sommaravslutning

Onsdag 22 juni klockan 18:00 samlas vi vid utomhusbanorna för avslutning innan sommaruppehållet. Tipspromenad med tennisfrågor, brännboll och korvgrillning står på programmet.

 

Klubbmästerskap

I augusti är det klubbmästerskap utomhus. Det kommer att spelas fre 19/8 - sön 21/8. Träna på i juli för att komma i form till mästerskapet!

 

Kontakt

Har du några frågor ringer du till Per eller Joakim.

Per 070-3026619

Joakim 070-8452105

 

Hemsida

Tennisklubben har en hemsida. Adressen är www.tidaholmtk.se. Under menyn Tennisträning hittar du information om utomhusträningen.

 

Tennis i höst

I början av september startar inomhusträningen. Vi kommer att kontakta dig i augusti för att höra hur mycket du vill träna.

 

 

Hoppas att du får en trevlig utomhussäsong

 

TTK/ Juniorkommittén

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in