Headerbild

Juniorträning utomhus 2014

Hej alla tennisungdomar!

Nu är utomhusträningen i full gång. Det finns väl inget bättre än att spela tennis utomhus. Frisk luft och härliga röda grusbanor. Här kommer lite info om träningen.

 

Allmänt

Kom i god tid till träningen. Du skall hinna springa strandpromenaden till Harry Perssons bron och tillbaka innan träningen börjar. Glöm inte att ta med vattenflaska.

Vid regn spelar vi inomhus. Det är således alltid träning. Banorna tål lite regn så det kan vara aktuellt med utomhusspel om det bara kommit en liten regnskur. Ring Per om du är osäker.

Försök att koncentrera dig ordentligt på träningen. Du skall inte prata så mycket med dina träningskompisar under övningarna. Du utvecklas betydligt snabbare om du lyssnar på tränaren och försöker tänka på vad han sagt.

Spela mycket utanför ordinarie träning också. Det kommer att göra susen för din tennis. Ring dina träningskompisar och boka tid. När det blir sommarlov har du mycket tid över.

 

Utomhuskort

I träningsavgiften ingår ett utomhuskort. Med det kan du spela gratis hur mycket du vill hela sommaren. Du kommer inte att få ett kort i handen utan en lista med alla som har kort sitter jämte tidsbokningsschemat på klubbstugan. När du vill spela skriver du ditt samt din medspelares nummer på schemat (t.ex. 122-143). Det är tillåtet för föräldrar som vill träna sina barn att spela på barnets kort.

 

Planering

mån 5/5 - fre 13/6              Träning

sön 15/6                             Sommaravslutning

mån 16/6- tors 19/6            Klubbresa till Delfoi Cup

mån 16/6 - sön 10/8           Sommaruppehåll

mån 11/8 - fre 29/8             Träning

fre 29/8 - sön 31/8              Klubbmästerskap

 

Träningsfria dagar 

Kristi Himmelfärdsdag (29 maj) och på Nationaldagen (6 juni) är det ingen träning.

 

Sommaravslutning

Söndag 15 juni kl.16:00 samlas vi vid utomhusbanorna för en avslutning innan sommaruppehållet. Avslutningen beräknas hålla på till ca kl 18. Tipspromenad med tennisfrågor, brännboll och korvgrillning står på programmet. Om det skulle regna flyttar vi avslutningen till tennishallen.

 

Sommaruppehåll

Vi har sommaruppehåll 16/6-10/8. Utomhusträningen fortsätter sedan tre veckor i augusti med start måndag 11 augusti. Vi vill dock att du tränar på egen hand under sommarveckorna. Det betyder mycket för din tennisutveckling. Ring dina träningskompisar eller ta med föräldrarna ner till banorna. Du spelar gratis. Skriv ditt säsongskortsnummer på bokningsschemat.

 

Delfoi Cup

Vi har för avsikt att göra en klubbresa till Delfoi Cup i Skövde. Tävlingen spelas veckan efter skolavslutningen, 16-19 juni. Läs mer på affischen på klubbstugan. Den är lämplig för er som spelat i seriespelet.  Vi hoppas på stort deltagarantal från klubben och behöver hjälp av föräldrar som kan skjutsa barnen. Du anmäler dig på anmälningslistan jämte affischen på klubbstugan senast fredag 6 juni. Ange också om föräldrar kan skjutsa. Du anmäler dig också själv på TenTour. Kontakta Per om du behöver hjälp. Sista anmälningsdag är måndag 9 juni.

 

Klubbmästerskap 

Utomhussäsongen avslutas med ett klubbmästerskap 29-31 augusti. Träna på i sommar för att komma i form till mästerskapet. Mer info om klubbmästerskapet kommer i augusti.

 

Kontakt 

Har du några frågor ringer du till Per.

Telefon: 0502-149 50, 070-302 66 19

 

Tennis i höst 

I början av september startar inomhusträningen. Vi kommer att kontakta dig i augusti för att höra hur mycket du vill träna.

 

 

Hoppas att du får en trevlig utomhussäsong 

 

TTK / Juniorkommittén

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in