Headerbild

Info till juniorerna våren 2012

Hej alla juniorer!

Här kommer information om träningen under vårterminen.

 

Allmänt

Kom i god tid till träningen. Du skall vara på plats 15 minuter innan träningen startar. Glöm inte att ta med vattenflaska. Försök att koncentrera dig ordentligt på träningen. Du skall inte prata så mycket med dina träningskompisar under övningarna. Du utvecklas betydligt snabbare om du lyssnar på tränaren och försöker tänka på vad han säger. Spela mycket utanför ordinarie träning också. Det kommer att göra susen för din tennis. Ring dina träningskompisar och boka tid.

 

Duschning efter träning

Vi vill helst att du duschar i tennishallen efter träningen. Det är alldeles för få juniorer som gör det. Det är socialt och man lär känna varandra bättre i träningsgruppen. Dessutom är det inte särskilt hälsosamt att cykla hem svettig då det är kyligt ute.

 

Planering

v.2     Tennisträningen börjar

v.3     Fysisk träning startar

v.4     If SO Tour lör 28/1

v.5     Gothia Tennis har träningsläger 3-5/2, ingen träning fre 3/2

v.6

v.7     Sportlov, ingen träning, filmkväll mån 13/2, Sportlovstennis fre 17/2

v.8

v.9     Hökensåsspelen 2-4/3 (10- och 12- årsklasser)

v.10    Hökensåsspelen 9-11/3 (14-, 16- och 18-årsklasser)

v.11    Zonkval till Regionsmästerskapet 16-18/3 (14- och 16-årsklasser)

v.12

v.13

v.14    Påsklov, ingen träning

v.15    Junior-KM på träningstid

v.16    Junior-KM på träningstid, Junior-KM 20-22 april 

 

Fysisk träning

Onsdag 18 januari startar den fysiska träningen. Träningstid är 18:00-19:00. Vi tränar snabbhet, spänst, uthållighet och styrka. Alla juniorer är välkomna. Nytt för denna säsong: Fysträningen är obligatorisk för alla som spelar individuella tävlingar och/ eller deltar i seriespelet.

 

If SO Tour

Lördag 28 januari arrangerar Tidaholms TK 2 stycken If SO Tour tävlingar. På förmiddagen spelas miditennis och på eftermiddagen maxitennis. If SO Tour är en snäll tävling där alla får T-shirt, medalj och fika. Vi vill helst att alla ställer upp för att få matchträning i tidig ålder. Skriv ditt namn på anmälningslistan i tennishallen eller kontakta Per.

 

Gothia Tennis

Gothia Tennis från Göteborg har hyrt tennishallen 3-5 februari. De skall ha ett träningsläger. Vi tvingas därför ställa in juniorträningen fredag 3 februari.

 

Sportlovet

Ingen träning. Bra tillfälle att boka egen tid.

Måndag 13 februari är det dags för en efterlängtad filmkväll. Samling i tennishallen kl. 17:00. Filmkvällen beräknas vara klar till ca 19:30. Du kan beställa pizza till filmen om du vill. Hel pizza 60 kr, halv 30 kr.

Vi anordnar Sportlovstennis fredag 17/2 kl 9:00-12:00 för åk 1-9. Kl. 9:00-10:00 träning, 10:00-12:00 minitennistävling.

 

Hökensåsspelen

Vår egen tävling Hökensåsspelen spelas under 2 helger i början av mars. 2-4 mars spelas 10- och 12-årsklasserna. 9-11 mars är det 14-, 16- och 18-åringararnas tur.

 

Regionsmästerskapet (RM)

Nytt för i år är att vi kommer att arrangera Zonkval till RM för 14- och 16-årsklasser. Kvalet spelas 16-18 mars.

Tennissverige är indelat i regioner. Vi tillhör Region Väst tillsammans med klubbarna i Västergötland, Värmland, Bohuslän och Dalsland. Region Väst är i sin tur indelad i 4 zoner. Vi tillhör zon Öst som ungefär motsvarar gamla Skaraborgs län.

 

Påsklovet

Ingen träning. Spela gärna själv och träna upp dig inför det kommande klubbmästerskapet.

 

Junior-KM på träningstid

Efter påsklovet kommer de yngre juniorerna som inte tävlat så mycket att spela klubbmästerskap på träningstid. Man möter sina träningskompisar  i tidsbestämda matcher.

 

Junior-KM

20-22 april spelas Juniorklubbmästerskapet. Vi delar in juniorerna efter ålder och spelstyrka. Vi vill att alla som har kommit så långt med sin tennis att de kan spela en match ställer upp. Man utvecklas mer om man spelar matcher.

 

Gruppträning-Privatträning

Vi i juniorkommittén anser att gruppträningen skall ligga till grund för din träning. Träna ett par gånger i veckan. Vi tränare försöker göra grupperna så bra som möjligt. Det är sällan som alla i gruppen är lika bra så du får vara beredd på att du kan få träna med några som är lite sämre än dig själv ibland. I gengäld kan du få träna med bättre juniorer vissa timmar. Det är bra för din tennis att träna både uppåt och nedåt. Gruppträningen fyller en också viktig social funktion. Du får ju ha roligt tillsammans med dina träningskompisar. Du som är med i gruppträningen får också vara med i olika aktiviteter som klubben anordnar (filmkvällar, avslutningar, läger mm).

Du som satsar på din tennis kan komplettera med privatträning. Då får du en tränare som har all sin koncentration på dig. Det är naturligtvis positivt för för din tennis, men vi tror emellertid inte på att man enbart skall träna privat. Det kan vara bra på kort sikt men på lång sikt behöver man nog vara i en grupp också. Det sociala är viktigare än man kanske tror.

 

Tennisbokningssystemet

Som du säkert känner till så har tennisklubben installerat ett nytt bokningssystem. För att kunna spela utanför träningstid måste du skaffa en spelnyckel och registrera dig. Nyckel köper du på Matöppet eller av Per. Den kostar 200 kr och är förladdad med 150 kr. Du registrerar dig och bokar tider genom att gå in på TTKs hemsida www.tidaholmtk.se. Följ länken till bokningssidan. Behöver du hjälp att komma igång kontaktar du Per.

 

Vuxenträning

Det är inte bara juniorträning i tennisklubben. Det finns träning för vuxna också. Vi har både dam och herrgrupper igång. Om du som förälder tror att tennis skulle kunna vara något för dig så är du välkommen att börja träna. Vuxenträningen startar upp i slutet av januari. Kostnaden är 850 kr för 10 gånger. Mer info får du av Joakim. Du anmäler dig till honom också.

 

Kontaktuppgifter

Per         Tele: 598 37, 070-3026619     E-post: tidatennis@telia.com

Joakim     Tele: 070-8452105                E-post: jocke_johansson@hotmail.com

 

 

Tennishälsningar från Juniorkommittén

 

 

 

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in