Headerbild

Juniorträning utomhus 2018

Hej!

Nu startar utomhussäsongen. Det finns väl inget bättre än att spela tennis utomhus med frisk luft och härliga röda grusbanor. Här kommer lite info om träningen i sommar.

 

Allmänt

Innan träningen

Kom i god tid till träningen. Du skall hinna byta om och värma upp. Obs! Uppvärmningen görs innan träningen börjar och består av att springa strandpromenaden till Harry Perssons bron och tillbaka  

Om du inte har möjlighet att komma på träningen skickar du ett sms till Per senast på middagen samma dag som du skulle ha tränat. Telefon: 070-3026619. Det är ju lättare att planera träningen om man vet hur många som kommer.

Vid regn spelar vi inomhus. Det är således alltid träning. Banorna tål lite regn så det kan vara aktuellt med utomhusspel om det duggregnar eller bara kommit en liten skur. Skicka ett sms till Per om du är osäker.

 

Under träningen

Träningen börjar vanligtvis med inbollning 5-10 minuter. Inbollning går ut på att hålla igång bollen. Var igång med fötterna hela tiden och spela snälla bollar till din träningskompis. Du ska alltså inte försöka spela ut din medspelare.

Försök att koncentrera dig ordentligt på träningen. Du skall inte prata så mycket med dina träningskompisar under övningarna. Prata istället mellan övningarna. Du utvecklas betydligt snabbare om du lyssnar på tränaren och försöker tänka på vad han säger. Mellan övningarna är det lämpligt att dricka. Du bör dricka ett par gånger varje träning. Glöm inte att ta med vattenflaska!

 

Efter träningen

OBS! Träningen är inte slut bara för att du klivit av banan. Utanför banan är det vanligtvis 5-15 minuters fysisk träning som gäller. Du tränar snabbhet, spänst och styrka. Vi ser gärna att du duschar i klubbstugan efter träningen. Då hinner du prata med dina träningskompisar och lära känna dem bättre.

 

Nyhet! Fysisk träning på fredagar kl. 17-18

Det är ju ett kortare fyspass efter träningarna. Nyhet för utesäsongen är att vi kör ett längre fyspass på fredagarna kl. 17-18. Fyspasset kommer oftast att vara på Hellidsberget och inleds med löpning. Alla juniorer som är träningsvilliga är välkomna. Ansvarig för fyspasset är Annika Olausson.

 

Ordningsregler

OBS! Inga tennisskor i omklädningsrummen. Tag av dig skorna och ställ dem innanför ytterdörren i klubbstugan. Vid spel inomhus måste tennisskorna rengöras ordentligt innan de får användas.

 

Spel på egen hand

Spela mycket utanför din ordinarie träning också. Det kommer att göra susen för din tennis. Ring dina träningskompisar och boka tid. När det blir sommarlov har du mycket tid över. I träningsavgiften ingår ett utomhuskort. Med det kan du spela gratis hur mycket du vill hela sommaren. Du kommer inte att få ett kort i handen utan en lista med alla som har kort sitter jämte tidsbokningsschemat på klubbstugan. När du vill spela skriver du ditt samt din medspelares nummer på schemat (t.ex. 122-143). Det är tillåtet för föräldrar som vill träna sina barn att spela på barnets kort.

 

Säsongsplanering

mån 7/5 - fre 15/6            Träning

tors 10/5                           Kristi himmelfärdsdag, ingen träning

ons 6/6                              Nationaldagen, ingen träning

sön 17/6                           Sommaravslutning

mån 18/6 - sön 12/8         Sommaruppehåll

mån 13/8 - fre 31/8           Träning

mån 3/9                            Inomhusträningen startar

 

Kristi himmelfärdsdag

Torsdag 10 maj är det Kristi himmelfärdsdag. Då är träningen inställd. Det är däremot seriespel och två av våra serielag har hemmamatcher. PF10-lag 2 med Melker Carlson och Jesper Karlsson möter Falköping kl. 09:30 och F14-lag 1 med Andrea Arnstål och Fannny Olausson spelar mot Skövde kl. 14:00.

 

Nationaldagen

Det är ingen träning på Sveriges nationaldag onsdag 6 juni.

 

Sommaravslutning

Söndag 17/6 kl. 17:00 samlas vi vid utomhusbanorna för en avslutning innan sommaruppehållet. Avslutningen håller på till ca kl.19. Brännboll och korvgrillning står på programmet. Om det skulle regna flyttar vi avslutningen till tennishallen.

 

Sommaruppehåll

Vi har sommaruppehåll 18/6 - 12/8. Utomhusträningen fortsätter sedan i augusti med start måndag 13:e augusti. Vi vill dock att du tränar på egen hand under sommarveckorna. Det betyder mycket för din tennisutveckling. Ring dina träningskompisar eller ta med föräldrarna ner till banorna. Du spelar gratis.

 

Övrigt

Vi kommer att ha ett Junior-KM under utomhussäsongen. Förhoppningsvis kan vi göra en klubbresa till Swedish Open i Båstad i år också. Vi återkommer med mer info när vi planerat aktiviteterna.

 

Kontakt

Har du några frågor kontaktar du Per.

Telefon: 070-302 66 19

 

Tennis i höst

I början av september är det dags att börja träna inomhus. Träningen startar måndag 3 september. Vi kommer att kontakta dig i augusti för att höra hur mycket du vill träna.

 

Tennishälsningar från

 

TTK / Juniorkommittén

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in