Headerbild

Juniorträning inomhus hösten 2017

Hej tennisungdomar och föräldrar!

Här kommer information om träningen i höst. Vi hoppas att du kommer att ha roligt och att du utvecklar din tennis under höstterminen.

 

Allmänt

Innan träningen

Vi vill att du kommer till träningen minst 15 minuter innan träningen börjar. Du ska hinna byta om och värma upp. För några av träningsgrupperna kommer det att bli en joggingrunda utanför tennishallen. Ni ska ta med joggingskor till träningen. Ta med vattenflaska till träningen. Det är viktigt att du dricker ordentligt.

Obs! Om du inte har möjlighet att komma på träningen skickar du ett sms till Per senast på middagen samma dag som du skulle ha tränat. Telefon: 070-3026619. Det är ju lättare att planera träningen om man vet hur många som kommer.

Under träningen

Träningen börjar vanligtvis med inbollning 5-10 minuter. Inbollning går ut på att hålla igång bollen. Var igång med fötterna hela tiden och bolla snälla bollar till din träningskompis. Du ska alltså inte försöka spela ut din medspelare.

Försök att koncentrera dig ordentligt på träningen. Du skall inte prata så mycket med dina träningskompisar under övningarna. Prata istället mellan övningarna. Du utvecklas betydligt snabbare om du lyssnar på tränaren och försöker tänka på vad han säger.

Efter träningen

I slutet av träningen eller direkt efter träningen är det fysisk träning som gäller.

Vi ser gärna att du duschar i tennishallen efter träningen. Då hinner du prata med dina träningskompisar och lära känna dem bättre.

Ordningsregler

Inga ytterskor i omklädningsrummen. Dina skor ställer du i skohyllan utanför omklädningsrummet. 

Bollning mot väggen i hallen är inte tillåten. Det ramlar ner betongbitar från väggen.

Inga mobiler på träningarna. Du lägger din mobil i en plastback under träningen. Du kan också lägga andra värdesaker där.

 

 

Terminsplanering

v.36           Träningen startar

v.37           Träning, Prova på minitennis sön 17/9

v.38           Träning, tennisläger med Strömstads TK 22-24/9

v.39           Träning, Peter Rejmer från Svenska Tennisförbundet lör 30/9

v.40           Träning, Västserien startar 7-8/10

v.41           Träning

v.42           Träning

v.43           Träning      

v.44           Höstlov, matchspel

v.45           Träning, Västserien slutar 11-12/11

v.46           Träning, SO Tour midi och maxi lör 18/11

v.47           Träning

v.48           Träning

v.49           Träning, SO Tour mini sön 10/12

v.50           Träning, Julavslutning sön 17/12

v.51-v.1     Jullov  

v.2             Vårterminen börjar

 

Veckotema

Vi kommer som förut att ha ett veckotema för träningen. Målet är att minst en övning per träning ska beröra temat. Sedan är det upp till tränaren att bestämma vilka övningar som är mest lämpade för gruppen. I undantagsfall kan det bli annan träning än temat.

 

Sportlotter

Tennisklubben har sålt Sportlotter under hösten de senaste åren och tänker göra det i år också. De är på ingående. Lotterna kostar 50 kr och är skraplotter med TTK:s logga på. Du kommer snart att få med dig 10 lotter (eller mer om så önskas) hem som du ska försöka sälja. Mer info när lotterna delas ut.

 

Prova på minitennis

TTK bjuder in alla elever från förskoleklass till årskurs 3 att prova på minitennis söndag 17 september kl. 13:30-15:00. Ombyte som till vanlig gymnastiklektion. Racketar finns att låna. Tennisklubben bjuder på fika.

 

Headbag

Under vecka 38 (18-22/9) kommer du att kunna testa Headracketar på träningen. Vi har lånat en bag full med tävlingsracketar från Head. Det är ett känt märke som många spelare på touren använder, bla Novak Djokovic,  Andy Murray, Marin Cilic, Tomas Berdych, Maria Sharapova mm.

 

Tennisläger med Strömstads TK

22-24 september är det tennisläger i tennishallen tillsammans med Strömstads TK. I januari var vi i Strömstad på läger och nu är det vår tur att bjuda tillbaka. Vi tränare kontaktar de som är aktuella för lägret. Det kostar 200 kr att vara med på lägret och vi vill att ni ska bo i tennishallen tillsammans med ungdomarna från Strömstad.

 

Peter Rejmer från Svenska TF

Lördag 30 september kommer Peter Rejmer från Svenska Tennisförbundet till tennishallen. Peter är bla ansvarig för tränarutveckling och rullstolstennis. Han håller i  tränarutbildningarna som Svenska Tennisförbundet anordnar. Han är en duktig tränare med många års erfarenhet och kombinerar tjänsten på förbundet med att vara tränare i Uppsala Studenters IF. 

Tennisdagen startar kl. 10:00 och håller på en bra bit in på eftermiddagen. Peter kommer att ha träning på tennisbanan varvat med information till juniorer, föräldrar och tränare. Aktuella att vara med på träningspassen är tävlingsjuniorer som är 12 år eller äldre. Övriga få vara åskådare. Vi vill att alla som tränar i klubben kommer till tennishallen. Även  ni föräldrar ska vara med eftersom Peter vill få ut information till er också. Vi hoppas på en trevlig och givande dag lördag 30 september.

 

Seriespel

7-8 oktober startar höstens seriespel. Vi har anmält 6 juniorlag och ett herrlag till inomhusserien. Vi håller tummarna för våra lag och hoppas att det blir någon seriesegrare.

 

Höstlov

Vecka 44 är det höstlov. Då är det uppehåll i träningen. Nytt för i år är att vi kommer att ha matchspel för våra juniorer på lovet. Mer info senare.

 

Fysisk träning och matchträning

Det är ju korta fyspass i slutet och efter träningarna. Det kommer också att vara lite längre pass med fysisk träning under vissa lördagar höst. Nytt för i år är att det också kommer att vara någon form av matchspel på lördagarna. Vi vill att juniorerna ska träna mycket på matchspel eftersom det är mycket utvecklande för deras tennis. Målet är också att fler procent av våra juniorer ska anmäla sig till tävlingar utanför klubben. Mer info senare.

 

SO Tour

If har hoppat av som sponsor för Stockholm Open. Det är inte klart än vem som blir ny sponsor så If So Tour har bytt namn till SO Tour. Det är en perfekt tävling för yngre juniorer som vill börja spela match. De yngsta spelar minitennis. Nästa steg är miditennis och de juniorer som kommit längst spelar maxitävlingen. Man får spela minst 4 korta matcher, inga slutsegrare koras, alla får t-shirt och medalj och allt avgörs på en halv dag.

Vi arrangerar tre stycken If SO Tour tävlingar i höst. Lördag 18 november spelas en miditävling på förmiddagen och en maxitävling på eftermiddagen. Minitennisspelarna får spela sin första tävling söndag 10 december.

 

Julavslutning

Terminen avslutas med en julavslutning söndag 17/12. Då är det femkamp och julfika. Det blir också julklappar så klart!

 

Kontakt

Per: 0502-149 50, 070-302 66 19, tidatennis@telia.com

Christer: 073-1540752

Robert: 070-2798606

Adin: 073-7148695

Hugo: 070-8754543

Sara: 076-7857788

 

Tennishälsningar från 

 

TTK / Juniorkommittén

 

 

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in