Headerbild

Juniorträning utomhus 2016

Hej alla tennisungdomar!

Nu har vi tränat utomhus i ca en månad. Det finns väl inget bättre än att spela tennis utomhus. Frisk luft och härliga röda grusbanor. Vi får hoppas att det sköna vädret fortsätter ett bra tag till. Här kommer lite info om träningen i sommar.

 

Allmänt

Innan träningen

Kom i god tid till träningen. Du skall hinna byta om och värma upp. Obs! Uppvärmningen görs innan träningen börjar och består av att springa strandpromenaden till Harry Perssons bron och tillbaka  

Om du inte har möjlighet att komma på träningen skickar du ett sms till Per senast på middagen samma dag som du skulle ha tränat. Telefon: 070-3026619. Det är ju lättare att planera träningen om man vet hur många som kommer.

Vid regn spelar vi inomhus. Det är således alltid träning. Banorna tål lite regn så det kan vara aktuellt med utomhusspel om det duggregnar eller bara kommit en liten skur. Skicka ett sms till Per om du är osäker.

 

Under träningen

Träningen börjar vanligtvis med inbollning 5-10 minuter. Inbollning går ut på att hålla igång bollen. Var igång med fötterna hela tiden och bolla snälla bollar till din träningskompis. Du ska alltså inte försöka spela ut din medspelare.

Försök att koncentrera dig ordentligt på träningen. Du skall inte prata så mycket med dina träningskompisar under övningarna. Prata istället mellan övningarna. Du utvecklas betydligt snabbare om du lyssnar på tränaren och försöker tänka på vad han säger. Mellan övningarna är det lämpligt att dricka. Du bör dricka ett par gånger varje träning. Glöm inte att ta med vattenflaska!

 

Efter träningen

I slutet av träningen eller direkt efter träningen är det 5-10 minuters fysisk träning som gäller. Du tränar snabbhet, spänst och styrka.

Vi ser gärna att du duschar i klubbstugan efter träningen. Då hinner du prata med dina träningskompisar och lära känna dem bättre.

 

Ordningsregler

OBS! Inga tennisskor i omklädningsrummen. Tag av dig skorna och ställ dem innanför ytterdörren i klubbstugan. Vid spel inomhus måste tennisskorna rengöras ordentligt innan de får användas.

 

Spel på egen hand

Spela mycket utanför din ordinarie träning också. Det kommer att göra susen för din tennis. Ring dina träningskompisar och boka tid. När det blir sommarlov har du mycket tid över. I träningsavgiften ingår ett utomhuskort. Med det kan du spela gratis hur mycket du vill hela sommaren. Du kommer inte att få ett kort i handen utan en lista med alla som har kort sitter jämte tidsbokningsschemat på klubbstugan. När du vill spela skriver du ditt samt din medspelares nummer på schemat (t.ex. 122-143). Det är tillåtet för föräldrar som vill träna sina barn att spela på barnets kort.

 

Planering

mån 2/5 - fre 17/6           Träning

tors 5/5                              Kristi Himmelfärdsdag, ingen träning

fre 20/5 - sön 22/5           Next Generation Cup

mån 6/6                             Nationaldagen, ingen träning

sön 19/6                            Sommaravslutning

mån 20/6 - sön 7/8          Sommaruppehåll

mån 8/8 - fre 26/8            Träning

fre 19/8 - sön 21/8           Klubbmästerskap

 

Träningsfria dagar 

Det är ingen träning på Kristi Himmelfärdsdag torsdag 5/5 och på Sveriges nationaldag måndag 6/6.

 

Next Generation Cup

20-22 maj kommer det att vara mycket spel på utomhusbanorna. Då arrangerar TTK Next Generation Cup kval. Det är kval till Regionsfinalen i Mariestad 3-5 juni. 

 

Sommaravslutning

Söndag 19:e juni kl.16:00 samlas vi vid utomhusbanorna för en avslutning innan sommaruppehållet. Avslutningen håller på till ca kl.18.  Tipspromenad med tennisfrågor, brännboll och korvgrillning står på programmet. Om det skulle regna flyttar vi avslutningen till tennishallen.

 

Sommaruppehåll

Vi har sommaruppehåll 20/6 - 7/8. Utomhusträningen fortsätter sedan i augusti med start måndag 8:e augusti. Vi vill dock att du tränar på egen hand under sommarveckorna. Det betyder mycket för din tennisutveckling. Ring dina träningskompisar eller ta med föräldrarna ner till banorna. Du spelar gratis. Skriv ditt säsongskortsnummer på bokningsschemat.

 

Klubbmästerskap 

Fre 19:e - sön 21:e augusti är det utomhus-KM. Vi vill gärna att du ställer upp i klubbmästerskapet. Man lär sig mycket på att tävla. Det är poolspel som gäller så du kommer att få spela flera matcher. Vi går inte enbart efter ålder utan också efter spelstyrka. Vi vill ju att det ska bli jämna och spännande matcher. Träna på i sommar för att komma i form till mästerskapet! En anmälningslista sitter uppe på klubbstugan vid utomhusbanorna. Du kan också anmäla dig genom att skicka ett sms till Per eller att maila till tidatennis@telia.com. Obs! Sista anmälningsdag är söndag 31 juli.

 

Kontakt

Har du några frågor kontaktar du Per.

Telefon: 0502-149 50, 070-302 66 19

 

Tennis i höst

Inomhusträningen startar i början av september. Vi kommer att kontakta dig i augusti för att höra hur mycket du vill träna.

 

 

Tennishälsningar från

 

TTK / Juniorkommittén

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in