Headerbild

Juniorträning inomhus hösten 2014

Hej alla tennisungdomar!

Här kommer information om träningen i höst. Vi hoppas att du kommer att ha roligt och att du utvecklar din tennis under höstterminen.

 

Allmänt

Innan träningen

Vi vill att du kommer till träningen minst 15 minuter innan träningen börjar. Du ska hinna byta om och värma upp. Nytt för hösten är att du ska följa ett uppvärmningsprogram som sitter på anslagstavlan. Ta med vattenflaska till träningen. Det är viktigt att du dricker ordentligt.

Obs! Om du inte har möjlighet att komma på träningen skickar du ett sms till Per senast på middagen samma dag som du skulle ha tränat. Telefon: 070-3026619. Det är ju lättare att planera träningen om man vet hur många som kommer.

 

Under träningen

Träningen börjar vanligtvis med inbollning 5-10 minuter. Inbollning går ut på att hålla igång bollen. Var igång med fötterna hela tiden och bolla snälla bollar till din träningskompis. Du ska alltså inte försöka spela ut din medspelare.

Försök att koncentrera dig ordentligt på träningen. Du skall inte prata så mycket med dina träningskompisar under övningarna. Prata istället mellan övningarna. Du utvecklas betydligt snabbare om du lyssnar på tränaren och försöker tänka på vad han säger.

Efter träningen

I slutet av träningen eller direkt efter träningen är det fysisk träning som gäller. Ett fysprogram sitter på anslagstavlan i hallen.

Vi ser gärna att du duschar i tennishallen efter träningen. Då hinner du prata med dina träningskompisar och lära känna dem bättre.

 

Ordningsregler

Inga ytterskor i omklädningsrummen. Dina skor ställer du i skohyllan utanför omklädningsrummet. Speciellt är det ofta problem med grus och smuts i damernas omklädningsrum. Skärpning tjejer!

Bollning mot väggen i hallen är inte tillåten. Det ramlar ner betongbitar från väggen.

 

 

Planering

v.37           Träning, Prova på minitennis sön 14/9

v.38           Träning, Lördagsspel och föräldrainfo 20/9

v.39           Träning

v.40           Träning

v.41           Träning, Lördagsspel 11/10

v.42           Träning

v.43           Träning      

v.44           Höstlov (ingen träning)

v.45           Träning

v.46           Träning, If SO Tour midi och maxi lör 15/11

v.47           Träning

v.48           Träning

v.49           Träning, If SO Tour mini lör 6/12

v.50           Träning, Julavslutning sön 14/12

v.51-v.1     Jullov, Klubbresa till Casio Cup 

v.2             Vårterminen börjar

 

Veckotema

Vi kommer som förut att ha ett veckotema för träningen. Målet är att minst en övning per träning ska beröra temat. Sedan är det upp till tränaren att bestämma vilka övningar som är mest lämpade för gruppen. I undantagsfall kan det bli annan träning än temat.

 

Prova på minitennis

TTK bjuder in alla elever från förskolan till årskurs 3 att prova på minitennis söndag 14 september kl. 10:30-12:00. Ombyte som till vanlig gymnastiklektion. Racketar finns att låna. Tennisklubben bjuder på fika.

 

Lördagsspel

Nytt för i höst är lördagsspelet. Vi öppnar upp tennisbanorna under några lördagsförmiddagar i höst för spontanspel. Alla TTK:s juniorer är välkomna. Det finns ingen tränare på passen men minst en ansvarig förälder är på plats. Vi bjuder dessutom på fika. Hittills har vi planerat in två lördagar. Det är lör 20/9 och lör 11/10. Tiderna är 09:30-11:30. Tanken med lördagsspelet är att få juniorerna att spela utanför ordinarie träning. Allt spel behöver inte vara med tränare.  Spontanspel med kompisar och föräldrar är ett viktigt inslag som ger mycket.

 

Information till föräldrar

Lördag 20/9 kl. 09:45 bjuder vi in alla föräldrar till tennishallen. Informationen hålls samtidigt som lördagsspelet pågår. Vi kommer att prata om vad som krävs av dig som tennisförälder för att ditt barn ska lyckas. Tennis är en individuell sport och det skiljer sig en del från lagsporterna. Vi har tagit fram ett kompendium som vi kallar Tävlingsguiden som vi kommer att gå igenom. Där beskrivs olika tävlingstyper från det att man är nybörjare till en riktigt duktig tävlingsjunior. Detta är viktig information så vi vill gärna att du som förälder kommer.

 

Höstlov

Vecka 44 är det höstlov. Då är det uppehåll i träningen. Passa på att träna på egen hand.

 

If SO Tour

If So Tour är en perfekt tävling för yngre juniorer som vill börja spela match. De yngsta spelar minitennis. Nästa steg är miditennis och de juniorer som kommit längst spelar maxitävlingen. Man får spela minst 4 korta matcher, inga slutsegrare koras, alla får t-shirt och medalj och allt avgörs på en halv dag.

Vi arrangerar tre stycken If SO Tour tävlingar i höst. Lördag 15 november spelas en miditävling på förmiddagen och en maxitävling på eftermiddagen. Minitennisspelarna får vänta till lördag 6 december.

 

Julavslutning

Terminen avslutas med en julavslutning söndag 14/12.

 

Klubbresa

På jullovet kommer vi att göra en klubbresa till Casio Cup i Falköping. Tävlingen spelas första veckan i januari. Förhoppningsvis blir vi många som vill vara med. Det blir bra klubbkänsla om vi kan titta på varandra och umgås mellan matcherna.

 

Klubboverall

Vi har ju tagit fram en ny klubboverall som ni som beställde fick i våras. Det har emellertid visat sig att fler är intresserade av att köpa overallen. Både juniorer och föräldrar. Har du missat att beställa eller ångrat dig  får du höra av dig till Per. Modellen finns kvar ytterligare något år och vi kan göra en kompletterande beställning.

 

Filmkvällar

Vi planerar att göra två filmkvällar i höst. En för de yngre och en för de lite äldre juniorerna. I höst har vi tänkt att prova ett nytt upplägg där vi går på bio tillsammans och äter pizza på pizzerian. Vi återkommer senare i höst med mer info.

 

Sportlotter 

Föregående år har vi sålt Sverigelotter i klubben. I år byter vi till Sportlotten som också är en skraplott. Du kommer snart att få med dig 10 lotter (eller mer om så önskas) hem som du ska försöka sälja. De första fem lotterna säljer du utan förtjänst. Därefter får du 10 kr per lott som sätts in på ditt spelkonto. Mer info när lotterna delas ut.

 

Kontakt

Per: 0502-149 50, 070-302 66 19, tidatennis@telia.com

Christer: 073-1540752

 

 

Tennishälsningar från 

 

TTK / Juniorkommittén

 

 

 

Adress

Tidaholms TK - Tennis Malmhultsvägen 3 52237 Tidaholm

Kontakt

Telefon: 070-302 66 19 E-post: tidatennisochpadel@gmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in